maanantai 26. elokuuta 2013

Uusi lukuvuosi vanhoin kujein

Lukuvuosi 2013-2014 käynnistyi seuraavanlaisin oppilastöin:

7. luokat


  • Metallitekniikka, lettupannu. Alla pari kuvaa testauksesta, nam!



















  • Elektroniikka, LED-taskulamppu
8. luokat
  • Tekninen työ -valinnainen, metellitekniikkan jakso missä työnä retkilapio tai -kirves
  • Teknologia -valinnainen, LEGO NXT 2.0 robottisarja
9. luokat
  • Tekninen työ -valinnainen, käsityön erikoisalueet. Vaihtoehtoina intarsia, elektroniikka, metallin valaminen, ontelosorvaus tai puukon valmistus. Kaksi valittava
  • Teknologia -valinnainen, moottoritekniikka. Koulujeepin valmistus tai ruohonleikkurin moottorin tutkimustehtävä


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia töitä! Toivottavasti niitä nähdään täällä blogissakin. :)

    Teettekö taskulamput valmissarjasta vai suunnitteletteko ne itse? Meidänkin 5-6.luokan oppilailla on syntymässä syksyn aikana muutama taskulamppu, mutta jokaisesta tulee erilainen, koska suunnittelu on oppilaiden omaa käsialaa. Mielenkiinnolla tässä opettajakin odottaa, mitä niistä syntyy. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia palautteesta, kuvia ja tunnelmia lisäillään syksyn mittaan. Rakennamme taskulamput ja lettupannut seitsemännen luokan ensimmäisinä "tutustumistöinä". Opettajana haluan aloittaa vuoden opettajajohtoisemmin kuin mitä "normaali" tuntityöskentely on.

    LED-taskulamppujen ohje http://boreaselectronics.fi/try8800.html. Teemme sitä putkimallia. Lamppu on mielestäni erinomainen työ ledin, sen etuvastuksen ja transistorin toimintaan tutustumiseksi. Viime vuonna eräs 7. luokan oppilas sanoi että on hienoa että tehdään töitä joista on oikeasti hyötyä ja joita voi käyttää. Olen samaa mieltä.

    VastaaPoista